Επίκουρη Καθηγήτρια
ekoussissi@uniwa.gr
210-5385528
Κ11.101
Monday 13:00-15:00, Thursday 12:00-14:00
Είναι Οινολόγος, απόφοιτος του τμήματος «Οινολογίας και Τεχνολογίας ποτών» του ΤΕΙ Αθηνών. Είναι επίσης απόφοιτος του Πανεπιστημίου Strathclyde, στην Σκωτία, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Βιοτεχνολογία Τροφίμων και κατόπιν την διδακτορική της διατριβή πάνω στην σχέση Οργανοληπτικού Χαρακτήρα και Σύστασης ενός φάσματος Ελληνικών Ερυθρών Οίνων.
Έχει εργαστεί ως Research Fellow, με διδασκαλία στα Μεταπτυχιακά «Food Biotechnology» και «Food Science and Microbiology», στο Πανεπιστήμιο Strathclyde, στην Σκωτία. Από το 2007 έως τις αρχές του 2018 εργάστηκε στο τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας HEINEKEN B.V., ως εξειδικευμένος επιστήμονας με συμμετοχή σε πολυάριθμα ερευνητικά προγράμματα. Από τον Απρίλιο του 2018 εργάζεται στο τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών σαν Επίκουρη Καθηγήτρια.
Τα ερευνητικά και διδακτικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν:
- Οργανοληπτική αξιολόγηση Οίνου, Ζύθου και Ποτών
- Συσχέτιση οργανοληπτικού χαρακτήρα με την σύσταση των ποτών
- Συσχέτιση διαφορετικών τεχνολογιών παραγωγής οίνων, ζύθων και άλλων ποτών με τα τελικά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά
- Επίδραση διαφορετικών πρώτων υλών στα τελικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποτών.