Συνεργασίες

Συνεργασίες με Πανεπιστήμια/Ερευνητικούς φορείς στην Ελλάδα 

  • Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ)  
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)  
  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Χημείας 
  • Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
  • Πανεπιστήμιο Αιγαίου  
  • Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 
  • Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο  
  • Σχολή Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π.  
  • Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός-ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΛΓΟ),  
  • Biomic_Auth, Bioanalysis and Omics Laboratory  
  • Natural Products Research Centre of Excellence 

 

Συνεργασίες με Πανεπιστήμια/Ερευνητικούς φορείς του εξωτερικού 

  • University of Reading, Department of Food and Nutritional Sciences (Αγγλία
  • Imperial College London (Αγγλία
  • The University of Adelaide (Αυστραλία 
  • Faculty of Engineering Technology, Katholieke Universiteit Leuven (Βέλγιο) 
  • INRAE, Dijon (Γαλλία) 
  • University of Burgundy (Γαλλία)  
  • University of Bordeaux (Γαλλία 
  • University of Montpellier (Γαλλία 
  • University of Toulouse (Γαλλία 
  • Université de C19 (Γαλλία 
  • Hochschule Geisenheim University (Γερμανία) 
  • Radboud University, Nijmegen,
  • Institute of Molecules & Materials (Ολλανδία 
  • University Bologna (Ιταλία) 
  • University of Napoli Federico II (Ιταλία) 
  • University Padova (Ιταλία) 
  • University of Torino (Ιταλία 
  • University of Trento, (Ιταλία) 
  • University of Verona (Ιταλία) 
  • University of Tarragona (Ισπανία 
  • Universidad de Zaragoza (Ισπανία) 
  • Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino  (Ισπανία) 
  • Hebrew University (Ισραήλ 
  • University of São Paulo (Βραζιλία 
  •  

Συνεργασίες με Επιχειρήσεις – Οργανισμούς 

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στη συνεργασία με επιχειρήσεις, οργανισμούς και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο τη διασύνδεση των δραστηριοτήτων και της ερευνητικής στρατηγικής του Τμήματος μας σύμφωνα με τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγής, της αγοράς και της κοινωνίας με σκοπό τη συνεχή βελτίωση και την καινοτομία και προσέλκυση νέων στελεχών από τις επιχειρήσεις. 

Επιλογή από ελληνικές επιχειρήσεις:  

  • Γαία Οινοποιητική,  
  • Κτήμα Νικολού,  
  • Vioryl 
  • Φυτώριο Μπακασιέτας,  
  • Κτήμα Κυρ. Γιάννης,  
  • Λαφαζάνης,  
  • Μικροζυθοποιία Septem 
  • Ελίν Verd Α.Ε.,  
  • Thessaly Brewery IKE κ.α  

 

Επιλογή από επιχειρήσεις του εξωτερικού:  

  • Oenobrand (Γαλλία)  
  • BioLaffort (Γαλλία). 
  • Heineken Supply Chain, BV (Ολλανδία) 

 

Επιλογή από Οργανισμούς και Φορείς:  

  • Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) 
  • Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) 
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ EΝΩΣΗ ΖΥΘΟΠΟΙΩΝ  
  • ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ & ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΣΕΑΟΠ) 
  • Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ),  
  • Δήμος Αιγάλεω,  
  • Δήμος Φυλής,  
  • Groupe Polyphénols,  
  • Metabolomics Quality Assurance & Quality Control Consortium,  
  • OENOVITI International,  
  • Association Universitaire Internationale du Vin et des Produits de la Vigne