Χατζηλαζάρου Αρχοντούλα, PhD

qode interactive strata

Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό (Δ.Ε.Π.)

Καθηγήτρια

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

arhchatz@uniwa.gr

Τηλέφωνο

210 538 5524

Προσωπική Ιστοσελίδα

http://users.teiath.gr/arhchatz/

Διεύθυνση Γραφείου

Κ11.114

Ώρες Γραφείου

Διαθέσιμη για τους φοιτητές (Χειμερινό εξάμηνο): Δευτέρα (17:00-18:00), Τρίτη (10:00-11:00), Τετάρτη (14:00-15:00)

Καθηγήτρια (ειδικότητας Χημικού), στο γνωστικό αντικείμενο: «Χημεία με έμφαση Ενόργανη Ανάλυση και Φυσικοχημεία» στο Τμήμα Επιστημών Οίνου Αμπέλου και Ποτών της Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σε μόνιμη οργανική θέση Εκπαιδευτικού Προσωπικού

 

Πτυχίο Χημείας (1988). Diplom Chemikerin Πτυχίο Χημείας (1988) Από την έδρα Φυσικοχημείας του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Essen Γερμανίας.

Διδακτορική Διατριβή (1994).: Από την έδρα Φυσικοχημείας του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Essen Γερμανίας. Dr.rer.nat. Διδάκτορ των Φυσικών Επιστημών (1994).

 

Η Χατζηλαζάρου Αρχοντούλα εξειδικεύεται στην Ενόργανη Χημική Ανάλυση και στη Φυσικοχημεία. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 11 ερευνητικά προγράμματα

  • Φυσικοχημικές ιδιότητες τροφίμων (ελαιόλαδο και κρασί) και αιθέριων ελαίων μέσω φασματοσκοπικών τεχνικών
  • Λειτουργικά τρόφιμα, αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες κρασιού, GC, HPLC, FTIR, UV VIS
  • φυσικοχημικά χαρακτηριστικά, αντιοξειδωτικό προφίλ ελαιολάδου και κρασιού, φυσικά αντιοξειδωτικά
  • Επίδραση του φρυγανίσματος τσιπς βελανιδιάς στην ωρίμανση του κόκκινου κρασιού από αισθητηριακή και αέρια χρωματογραφική
  • Αξιοποίησης των υποπροϊόντων του αμπελοοινικού τομέα και αυτών της παραγωγής της μπύρας και των αλκοολούχων ποτών.
  • Αντιοξειδωτικής δράσης των Αρωματικών φυτών, προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής δράσης με HPLC Χρωματογραφία και με Rancimat. Επεξεργασίας υγρών αποβλήτων
  • ποιοτικός χαρακτηρισμός των αποβλήτων (οινοποιείου και ελαιοτριβείου) και των προϊόντων των (φαινολικά και λίπασμα) με σειρά φυσικοχημικών αναλύσεων. Προσδιορισμός της αντιοξειδωτικής δράσης των φυσικών αντιοξειδωτικών (φαινολικά και τοκοφερολών) για τον σχεδιασμό των διαδικασιών και την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και των αποδόσεων
  • Κατεργασία φυτικού υλικού και απομόνωση, διαχωρισμός και ταυτοποίηση καθαρών ουσιών και έλεγχο της αντιοξειδωτικής δράσης με διάφορες μεθόδους.
  • Ταυτοποίηση, απομόνωση, έλεγχος ουσιών και παρακολούθηση της βιολογικής τους δράσης με τη χρήση διαφόρων μεθόδων Ενόργανης Ανάλυσης. Χρήση των καταλλήλων φυσικοχημικών μετατροπών ώστε οι ουσίες με εγκλωβισμό να καταστούν πλέον περισσότερο δραστικές