Ντουρτόγλου Βασίλης, D.E.A., PhD

qode interactive strata

Αφυπηρετήσαν Διδακτικό Προσωπικό

Ηλεκτρονική Αλληλογραφία

vdourt@uniwa.gr

Οργανική Χημεία-Χημεία Οίνου-Βιοχημεία-Ενζυμολογία

 

Διδασκαλία

Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία για Οινολόγους, Προέλευση των Χημικών Ενώσεων των Κρασιών και των αλκοολούχων ποτών Αρωματικές ενώσεις και Μέθοδοι ανάλυσης των.

Ερευνητικά ενδιαφέροντα που εστιάζονται:

  • Στον τρόπο ρύθμισης του κυτταρικού μεταβολισμού, της σταφυλιού, στο επίπεδο της εκφράσεως των γενετικών πληροφοριών και στο επίπεδο της ενζυμικής δράσεως και εκφράσεως των ενδογενών ενζύμων.
  • Στον προσδιορισμό των χημικών μορίων και καθώς εν γένει όλων των βιομορίων που προκύπτουν από την έκφραση των ενζύμων της δράσης του τόσο κατά τη ωρίμανσης του σταφυλιού , την διάρκεια της ζύμωσης του γλεύκους της τεχνολογικής επεξεργασίας ,της ωρίμανσης και τέλους της παλαίωσης του κρασιού.
  • Στην συμπεριφορά βιομορίων σε πρότυπα συστήματα που σχετίζονται με το κρασί αλλά και με τρόφιμα, και ποτά.
  • Στον προσδιορισμό καταλοίπων γεωργικών φαρμάκων και γενικότερα στον προσδιορισμό ξένων ενώσεων προς το σταφύλι και το κρασί στα τελικά προϊόντα, όπως και στις πρώτες ύλες.
  • Στην αξιολόγηση νέων ποικιλιών, που εισάγονται για πρώτη φορά στην πατρίδα μας, αλλά και στην αξιολόγηση παλιών ποικιλιών από πλευράς έκφρασης της μοριακής σύστασης , χημικής και μεγάλο μοριακής σύστασης, στο τελικό άρωμα, εμφάνιση, τη γεύση, του παραγόμενου από αυτές κρασιού.