Ερευνητικά εργαστήρια

Εργαστήριο Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα

Το Εργαστήριο Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα ιδρύθηκε με σχετική Απόφαση του Προέδρου του ΤΕΙ Αθήνας (ΦΕΚ 515/2015).

Το Εργαστήριο Αμπελουργίας και Διαχείρισης Αμπελοοινικού Τομέα, εξυπηρετεί ερευνητικές και εκπαιδευτικές ανάγκες στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα:

  • κλιματική αλλαγή και επιπτώσεις στη φυσιολογία της αμπέλου και στην ποιότητα των σταφυλιών,
  • επιλογή γενετικού υλικού,
  • διαχείριση εδάφους και εγκατάσταση αμπελώνα,
  • λίπανση, άρδευση και διαχείριση φυλλώματος,
  • εξέλιξη και προοπτικές της μηχανοποιημένης αμπελοκαλλιέργειας,
  • αντιμετώπιση των εχθρών και ασθενειών,
  • αξιολόγηση νέων και παλιών γηγενών ποικιλιών σε διάφορα terroir,
  • γονιδιωματική και τρανσκριπτομική ανάλυση,
  • βιοτεχνολογία αμπέλου και άλλων ξυλωδών φυτών,
  • μελέτη μοριακών αλληλεπιδράσεων αμπέλου – μικροοργανισμών,
  • μοριακές αποκρίσεις της αμπέλου σε βιοτικούς – αβιοτικούς παράγοντες.

Το Εργαστήριο στοχεύει ακόμη σε:

  • διερεύνηση της ελληνικής και διεθνούς οινικής αγοράς,
  • μελέτη του οργανωτικού μάνατζμεντ και των λειτουργιών των επιχειρήσεων,
  • έρευνα αγοράς και στρατηγικές μάρκετινγκ,
  • μάρκετινγκ και σύγχρονα κοινωνικά μέσα,
  • ανταγωνιστικότητα επιχείρησης και επιχειρησιακό σχέδιο.

 

Ερευνητικό εργαστήριο Χημείας & Τεχνολογίας Οίνων & Ποτών

Εργαστήριο Επιστημών Οίνου και Ποτών (Υπό ίδρυση)