Κωδικός Μαθήματος: 8.5
Εξάμηνο: H’ Εξάμηνο
ECTS: 13
ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της ενότητας, οι φοιτητές μπορούν
- να εργαστούν ανεξάρτητα σε ένα πρόβλημα από μια θεματική περιοχή χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους.
- να εργαστούν ανεξάρτητα επιστημονικά υπό επίβλεψη: ορισμός θέματος, ανάλυση προβλημάτων, ανάπτυξη διατριβών και προσεγγίσεις επίλυσης.
- να αναπτύξουν και να ορίσουν projects λαμβάνοντας υπόψη τον δεδομένο χρόνο.
- να αξιολογήσουν και να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις διατυπώσεις κατά τη σύνταξη εργασιών και δημοσιεύσεων.
- να συγγράψουν και να σχεδιάσουν μια επιστημονική εργασία λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της διασφάλισης της καλής επιστημονικής πρακτικής.
- να παρουσιάσουν την εργασία δημόσια και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την παρουσίαση
Γενικές Ικανότητες
- Αναζήτηση, ανάλυση και σύνθεση δεδομένων και πληροφοριών, με τη χρήση και των απαραίτητων τεχνολογιών και βιβλιογραφίας
- Αυτόνομη εργασία
- Εργασία σε διεπιστημονικό περιβάλλον
- Προαγωγή της ελεύθερης, δημιουργικής και επαγωγικής σκέψης
- Κατανόηση ειδικών θεμάτων
- Προετοιμασία και παρουσίαση της εργασίας προφορικά
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Το περιεχόμενο του μαθήματος περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την εφαρμογή των σταδίων εκπόνησης μιας ολοκληρωμένης πτυχιακής εργασίας υπό τη μορφή είτε της εφαρμοσμένης έρευνας είτε της μελέτης ενός προβλήματος, σε θέματα που αφορούν τα αντικείμενα των επιστημών οίνου, αμπέλου και ποτών. Στο πλαίσιο αυτό γίνεται συστηματική παρακολούθηση των διεργασιών εκπόνησης της πτυχιακής εργασίας, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται με την ολοκλήρωση των εργασιών σε ανοικτή συνεδρίαση. Ειδικότερα το περιεχόμενο περιλαμβάνει:
- Μελέτη / διερεύνηση θέματος (προβλήματος / ζητήματος) σε αντικείμενα των επιστημών οίνου, αμπέλου και ποτών,
- Εμπέδωση των φοιτητών στην ερευνητική σκέψη και μεθοδολογία.