Καθηγητές Μαθήματος
Κωδ. μαθήματος: 6.5.1
Εξάμηνο: 6ο
Κατηγορία: Μάθημα επιλογής
Hours: 2 Θ
ECTS: 3
ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση :
- Να γνωρίζουν και να κατανοούν τον επιστημονικό αγγλικό λόγο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές και ακαδημαϊκές ανάγκες σε Οινολογικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον.
- Να ερμηνεύουν και να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά διατυπώσεως και συνθέσεως της αγγλικής Επιστημονικής γλώσσας και να κατανοούν τη βιβλιογραφία.
- Να παρακολουθούν προφορική παρουσίαση συμμετέχοντας σε επακόλουθες συζητήσεις και εκμάθησης του ορθού τρόπου παρουσίασης.
- Να κατανοούν τις τεχνολογικές έννοιες της Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών και να συνδυάζουν και εφαρμόζουν την Ξένη γλώσσα στις επαγγελματικές τους ανάγκες.
Γενικές Ικανότητες
- Να καταστήσει τους φοιτητές/φοιτήτριες ικανούς ν’ αναπτύξουν την ικανότητα κατανοήσεως και χειρισμού επιστημονικού αγγλικού λόγου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές και ακαδημαϊκές ανάγκες τους σε περιβάλλον εργασίας Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.
- Να κατανοούν και να χρησιμοποιούν την αγγλόφωνη βιβλιογραφία για την Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών.
- Να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά διατυπώσεως και συνθέσεως της αγγλικής επιστημονικής γλώσσας και συγκεκριμένα της ειδικότητάς τους.
- Να δύνανται να παρακολουθήσουν ή να πραγματοποιήσουν προφορική παρουσίαση θεμάτων της ειδικότητάς τους συμμετέχοντας σε επακόλουθη συζήτηση ή / και συνθέτοντας συνοπτικό ή / και εκτενές γραπτό κείμενο με γλωσσική ευχέρεια χρησιμοποιώντας την απαιτούμενη επιστημονική ορολογία του γνωστικού τους αντικειμένου.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Η διδακτέα ύλη, η οποία αποτελείται από 15 ενότητες, περιλαμβάνει ένα φάκελο σημειώσεων (reader) με συμπληρωματικό υλικό – θεωρία και ασκήσεις – και διάφορα φυλλάδια (handouts). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών / τριών προτείνεται κατάλογος έντυπης βιβλιογραφίας , αν και η χρησιμοποίηση των τεχνολογικών μέσων – ιδιαίτερα του διαδικτύου, αποτελεί ένα πολύτιμο διδακτικό εργαλείο εφ’ όσον παρέχεται η ευκαιρία ανιχνεύσεως κι επιλογής πλήθους πληροφοριών.
ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
- Richard Vine, Ellen Harkness and Theresa Browning, Cheri Wagner, Winemaking (From grape growing to Marketplace) Chapman & Hall, ITP..
- James Halliday and Hugh Johnson Tom Stevenson, The New Sotheby’s Wine Encyclopedia
- Kirszner and Mandell, (1989), The Holt handbook
- Michael Hennessy, (1989),Τhe Borzoi Practice Book for writers.
- www.tasting – wine.com
- www.wset.co.uk, wine and spirit