Ξένη Γλώσσα Ειδικότητας

Κωδικός Μαθήματος:

6.5.1

Semester:

ΣΤ' Εξάμηνο

Κατηγορία:

Κατ' επιλογή υποχρεωτικά ( ΜΕ )

Ώρες:

Μονάδες ECTS:

3



ΜΑΘΗΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μετά το τέλος του μαθήματος οι φοιτητές θα είναι σε θέση :

  • Να γνωρίζουν και να κατανοούν τον επιστημονικό αγγλικό λόγο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές και ακαδημαϊκές ανάγκες σε Οινολογικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον.
  • Να ερμηνεύουν και να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά διατυπώσεως και συνθέσεως της αγγλικής Επιστημονικής γλώσσας και να κατανοούν τη βιβλιογραφία.
  • Να παρακολουθούν προφορική παρουσίαση συμμετέχοντας σε επακόλουθες συζητήσεις και εκμάθησης του ορθού τρόπου παρουσίασης.
  • Να κατανοούν τις τεχνολογικές έννοιες της Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών και να συνδυάζουν και εφαρμόζουν την Ξένη γλώσσα στις επαγγελματικές τους ανάγκες.

 

Γενικές Ικανότητες

  • Να καταστήσει τους φοιτητές/φοιτήτριες ικανούς ν’ αναπτύξουν την ικανότητα κατανοήσεως και χειρισμού επιστημονικού αγγλικού λόγου προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές και ακαδημαϊκές ανάγκες τους σε περιβάλλον εργασίας Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών.
  • Να κατανοούν και να χρησιμοποιούν την αγγλόφωνη βιβλιογραφία για την Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών.
  • Να αναγνωρίζουν τα χαρακτηριστικά διατυπώσεως και συνθέσεως της αγγλικής επιστημονικής γλώσσας και συγκεκριμένα της ειδικότητάς τους.
  • Να δύνανται να παρακολουθήσουν ή να πραγματοποιήσουν προφορική παρουσίαση θεμάτων της ειδικότητάς τους συμμετέχοντας σε επακόλουθη συζήτηση ή / και συνθέτοντας συνοπτικό ή / και εκτενές γραπτό κείμενο με γλωσσική ευχέρεια χρησιμοποιώντας την απαιτούμενη επιστημονική ορολογία του γνωστικού τους αντικειμένου.

 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Η διδακτέα ύλη, η οποία αποτελείται από 15 ενότητες, περιλαμβάνει ένα φάκελο σημειώσεων (reader) με συμπληρωματικό υλικό – θεωρία και ασκήσεις – και διάφορα φυλλάδια (handouts). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών / τριών προτείνεται κατάλογος έντυπης βιβλιογραφίας , αν και η χρησιμοποίηση των τεχνολογικών μέσων – ιδιαίτερα του διαδικτύου, αποτελεί ένα πολύτιμο διδακτικό εργαλείο εφ’ όσον παρέχεται η ευκαιρία ανιχνεύσεως κι επιλογής πλήθους πληροφοριών.

 

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. Richard Vine, Ellen Harkness and Theresa Browning, Cheri Wagner, Winemaking (From grape growing to Marketplace) Chapman & Hall, ITP..
  2. James Halliday and Hugh Johnson Tom Stevenson, The New Sotheby’s Wine Encyclopedia
  3. Kirszner and Mandell, (1989), The Holt handbook
  4. Michael Hennessy, (1989),Τhe Borzoi Practice Book for writers.
  5. www.tasting – wine.com
  6. www.wset.co.uk, wine and spirit